1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Welcome to Smashboards, the world's largest Super Smash Brothers community! Over 250,000 Smash Bros. fans from around the world have come to discuss these great games in over 19 million posts!

    You are currently viewing our boards as a visitor. Click here to sign up right now and start on your path in the Smash community!

  3. Use the Smashboards Store to get awesome Smash stuff and support the site, like a Nintendo Controller or the Wii U - Gamecube adaptor ! Check out the inventory in our store and support Smashboards with your purchase today!

The 20XX Melee Training Hack Pack (v4.07 - 7/04/17)

Discussion in 'Melee Workshop' started by Achilles1515, Mar 29, 2014.

  1. Trip

    Trip
    Expand Collapse
    Art of the Spacie Gimp

    • Premium
    Joined:
    Jun 15, 2014
    Messages:
    508
    If the CPU is just holding shield with infinite shield on, and I load state the shield disappears untill I hit it again.
    Was this fixed in 4.07?
     
  2. Rickety

    Rickety
    Expand Collapse
    Peace and Love

    Joined:
    Nov 2, 2003
    Messages:
    1,610
    Location:
    San Diego Love! ♥
    Is it possible to save my debug settings (for music, color overlays, etc.) so that I don't have to configure them all over every time I boot it up? I'm using a Wii and Dios Mios.

    (I finally relented and made the jump from the 2.06[?] version my friend installed back in 2014 to 4.07, and I am absolutely in awe! Thank you so much for everything that you do for this community, Achilles! :] <3 )
     
    Trip likes this.
  3. Trip

    Trip
    Expand Collapse
    Art of the Spacie Gimp

    • Premium
    Joined:
    Jun 15, 2014
    Messages:
    508
    I just tested v4.07
    And this will still cause dolphin/game to crash:
    Training mode, spawn a bunch of items. save state -> load state.
    It didn't happen emediatly but after a few loads it crashed.

    Edit:
    Reminder: If the CPU is holding shield and infinite shield on and you load state the shield will become invisible.
    This is also still true in 4.07
     
    #7163 Trip, Jul 7, 2017
    Last edited: Jul 7, 2017
  4. Trucid

    Trucid
    Expand Collapse
    Smash Rookie

    Joined:
    Jun 24, 2016
    Messages:
    3
    Location:
    Lake Forest, California
    I downloaded the pack and got it working on my wii, but for some reason whenever I press neutral B it just freezes the game and crashes. Anyone familiar with this?
     
  5. TheJButton

    TheJButton
    Expand Collapse
    Smash Rookie

    Joined:
    Oct 30, 2013
    Messages:
    5
    After switching to 4.07, I noticed that these stages loaded the ones from MnSlMap.1sd. How would I go about having these stages load again? I assume you'd have to hex edit start.dol to load the stage IDs, but I don''t know how. Can someone point me in the right direction?
     
  6. PrinceJohn

    PrinceJohn
    Expand Collapse
    Smash Apprentice

    Joined:
    Nov 1, 2014
    Messages:
    168
    https://smashboards.com/threads/the...k-v4-07-7-04-17.351221/page-129#post-20702420
    This is where he talks about how to do that.
     
    TheJButton likes this.
  7. oscat

    oscat
    Expand Collapse
    Smash Journeyman

    Joined:
    Apr 29, 2014
    Messages:
    215
    Location:
    So Cal
    3DS FC:
    0318-9801-6641
    NNID:
    drlnklngmars
    I hex edited the 4.07+ start.dol so those stages load.
    http://www.mediafire.com/file/1koqd4kxo8cmydw/Start.dol
     
    #7167 oscat, Jul 7, 2017
    Last edited: Jul 7, 2017
    TheJButton likes this.
  8. Trucid

    Trucid
    Expand Collapse
    Smash Rookie

    Joined:
    Jun 24, 2016
    Messages:
    3
    Location:
    Lake Forest, California
    I also narrowed it down and it only happens with Ganon. Even with a fresh version on Dolphin it just crashes if I neutral B.
     
  9. PrinceJohn

    PrinceJohn
    Expand Collapse
    Smash Apprentice

    Joined:
    Nov 1, 2014
    Messages:
    168
    Can confirm this happens. Other than the sheer power of the move, it is strange as I just did downloaded the upgraded to 4.07 which I wouldn't have thought contained any Ganon files.
     
  10. Krusteaz

    Krusteaz
    Expand Collapse
    Smash Cadet

    Joined:
    Dec 2, 2015
    Messages:
    68
    Location:
    Yoshi's Story
    I can back up the game crashing when using Ganon's neutral B. Extremely odd

    I upgraded my 4.06 using the 4.07+ patch which doesn't look like it contains any Ganon files at all
     
  11. Trucid

    Trucid
    Expand Collapse
    Smash Rookie

    Joined:
    Jun 24, 2016
    Messages:
    3
    Location:
    Lake Forest, California
    I'm so sad. Why did it have to be Ganon of all boys. Such a weird problem too
     
    Zeus_Da_master likes this.
  12. Achilles1515

    Achilles1515
    Expand Collapse
    Moderator

    • Moderator
    Joined:
    Jun 18, 2007
    Messages:
    3,201
    Location:
    Cincinnati / Columbus OH
    Trip and Krusteaz like this.
  13. Trip

    Trip
    Expand Collapse
    Art of the Spacie Gimp

    • Premium
    Joined:
    Jun 15, 2014
    Messages:
    508
    Suggestion: A way the game could tell you how your wavedash angle is (how close it is to optimal for example).
    I imagine it could function in the same way the frame counter does or maybe the DI Draw Line.
     
    Zeus_Da_master likes this.
  14. NintyTheRagekid

    NintyTheRagekid
    Expand Collapse
    Smash Apprentice

    Joined:
    Mar 31, 2014
    Messages:
    170
    Location:
    Hampden, Maine
    3DS FC:
    5455-9431-1608
    NNID:
    Nin10doh98
    A few things:
    - The timer bug from holding Start is still present from 4.06 (either ending the match or going to sudden death depending on the stocks)
    - Event mode crashes when selecting it in the menu (Tried in Dolphin as well, will also crash when scrolling in Event mode after skipping errors)
    - Instant KOs from phantom hits (I think the purple hit means phantom) seems to be a Nintendont thing in some versions. The downloadable version from Github (4.446) doesn't have this issue, but the most current one that is downloadable from Nintendont itself (4.6-something) does have this issue.

    EDIT: I'M AN IDIOT. 4.46 IS THE LATEST VERSION OF NINTENDONT, AND THE ISSUE SPRUNG UP FOR ME AGAIN. I wish I could help out FIX94, but I don't know how.
     
    #7174 NintyTheRagekid, Jul 11, 2017
    Last edited: Jul 12, 2017
  15. All Things Gaming 6

    All Things Gaming 6
    Expand Collapse
    Smash Cadet

    Joined:
    Jul 2, 2016
    Messages:
    45
    The CPU won't stop dashdancing. I'm just trying to have a normal match. Plz Help? I'm using 4.05.
     
  16. Zeus_Da_master

    Zeus_Da_master
    Expand Collapse
    Smash Journeyman

    Joined:
    Jan 22, 2007
    Messages:
    281
    Location:
    Atlanta Ga
    only time i came across this is when the cpu was above me on a non tournament stage. is that your case?
     
  17. JunkoEnoshirna

    JunkoEnoshirna
    Expand Collapse
    Smash Rookie

    Joined:
    Jul 14, 2015
    Messages:
    3
    NNID:
    spookytree
    EDIT: Fixed my original issue, but the links for the guides in the OP aren't working.
     
    #7177 JunkoEnoshirna, Jul 11, 2017
    Last edited: Jul 11, 2017
  18. Sticksandstones_32

    Sticksandstones_32
    Expand Collapse
    Smash Rookie

    Joined:
    Jul 11, 2017
    Messages:
    6
    Some of Ganon's moves insta-kill his target immediately upon contact--they don't fly offscreen, they just die, not unlike in stamina mode but without death plume, which makes Ganon still unplayable in 4.07++.

    Edit: Mewtwo is also plagued with this glitch. CPU battles with two Mewtwos and two Ganondirfs end in less than 30 seconds.
     
    #7178 Sticksandstones_32, Jul 11, 2017
    Last edited: Jul 11, 2017
  19. NintyTheRagekid

    NintyTheRagekid
    Expand Collapse
    Smash Apprentice

    Joined:
    Mar 31, 2014
    Messages:
    170
    Location:
    Hampden, Maine
    3DS FC:
    5455-9431-1608
    NNID:
    Nin10doh98
    I assume you're using Nintendont. Try downgrading to 4.446 here. I had the same issues, but downgrading seemed to fix it for me.

    EDIT: SCRATCH THAT. I'M AN IDIOT. 4.46 IS THE LATEST VERSION. I GIVE UP. This insta-KO garbage doesn't happen on Dolphin as far as I'm concerned. So what's the issue?
     
    #7179 NintyTheRagekid, Jul 11, 2017
    Last edited: Jul 12, 2017
    Sticksandstones_32 likes this.
  20. TheLastOneAlive

    TheLastOneAlive
    Expand Collapse
    Smash Cadet

    Joined:
    Mar 2, 2007
    Messages:
    27
    Does anyone have a link to a download of 4.05? Or perhaps know where to get this skin that was in 4.05?


    [​IMG]

    The Captain Falco skin listed in the first post is a little different then this one and I like this one much better but, I don't really know where to find textures aside from this thread.

    Edit: Whoops. I meant the Official Melee Texture Hack thread, not this one.
     
    #7180 TheLastOneAlive, Jul 11, 2017
    Last edited: Jul 12, 2017
    Sticksandstones_32 likes this.
  21. Sticksandstones_32

    Sticksandstones_32
    Expand Collapse
    Smash Rookie

    Joined:
    Jul 11, 2017
    Messages:
    6
    I've found the issue, it's the GameCube BIOS, and the solution for Nintendont is to enable Skip IPL in Nintendont's settings. I've found that success has varied with IPL enabled, however, regardless of whether there is a savegame or you're using memcard emulation, as long as the GameCube BIOS isn't there, the issue is gone.
    I was able to use the BIOS in 4.06 with very, very little problem, although this problem wasn't there.
     
    #7181 Sticksandstones_32, Jul 12, 2017
    Last edited: Jul 12, 2017
    Achilles1515 and DRGN like this.
  22. HTAG

    HTAG
    Expand Collapse
    Smash Rookie

    Joined:
    Jan 12, 2014
    Messages:
    15
    Location:
    Eden Prairie, Minnesota
    Is there a way to stop the CPU from pointlessly moving around the stage (doing things like tight dash dances and spamming wavedashes, as well as literally just running to the ledge to do some ledge stall for no reason)? It's mainly the fact that the CPU will literally run to the edge to stall for a few seconds that annoys me. At this point I've gone back to using 3.02 since I don't have to wait for the AI to get off the ledge to practice punishes.
     
  23. Sticksandstones_32

    Sticksandstones_32
    Expand Collapse
    Smash Rookie

    Joined:
    Jul 11, 2017
    Messages:
    6
    You can always go to Debug > General > VS Melee Flags and set the AI CPU type to something other than 20XX. (If you're trying to practice punishing, you might want to set your opponent's CPU Type to Normalish, because 20XX has intricate ways to avoid setting itself up for punishment, although this is also helpful in practicing against, and it's still quite possible to punish.)
    Player 4's CPU AI type is Normalish by default.
    Or, go to Debug > CPU codes and reduce Neutral Defense to a more reasonable 10 while keeping offense at 100 to make them way more aggressive and less likely to be dancing all over the place (these options only affect 20XX CPU Type). There's all sort of options in this menu that might help your case, Achilles has made it quite flexible.
    Keep in mind that I'm referring to v4.07++.
     
    #7183 Sticksandstones_32, Jul 12, 2017
    Last edited: Jul 12, 2017
    hemisphere likes this.
  24. Trip

    Trip
    Expand Collapse
    Art of the Spacie Gimp

    • Premium
    Joined:
    Jun 15, 2014
    Messages:
    508
    you can select port 4 for your CPU. It has normal behavior, but DI's and Techs, and recovers afaik.


    suggestion: can we have a color overlay for succesful fast-falling?
     
    #7184 Trip, Jul 12, 2017
    Last edited by a moderator: Jul 13, 2017
  25. oscat

    oscat
    Expand Collapse
    Smash Journeyman

    Joined:
    Apr 29, 2014
    Messages:
    215
    Location:
    So Cal
    3DS FC:
    0318-9801-6641
    NNID:
    drlnklngmars
    What I noticed is that if you run the iso in one loader it may trigger this glitch when loading on another.
     
  26. Phloppo

    Phloppo
    Expand Collapse
    Smash Rookie

    Joined:
    Jul 13, 2017
    Messages:
    2
    I appear to be having issues with player 2 always holding d pad up, with or without a controller in the port. I can't find anything in the debug menus for this, and it seems to cause issues with stage select and not being able to move the cursor from center screen. I'm not sure why these would be linked, but I don't see anyone else having either of these problems so it seems to Just updated to 4.07++ from 4.05 a few hours ago and 4.05 was working perfectly fine.
     
  27. TyroKith

    TyroKith
    Expand Collapse
    Smash Rookie

    Joined:
    Feb 27, 2017
    Messages:
    19
    Location:
    Charlotte, NC
    Going back to a question I asked a few months ago. I see that Crowd Cheer is known as Publicity in Melee's debug menu, and it can be turned off/on. Was this feature carried over to 20XXHP?
     
  28. Ed94

    Ed94
    Expand Collapse
    Smash Apprentice

    Joined:
    Apr 2, 2015
    Messages:
    155
    Location:
    Pembroke Pines, Florida
    Suggestion for the all star game mode.

    Allow for stages to be filtered using the random stage switch instead of only allowing legal stages or all. I would like to play modded stages without the defaults is all.
     
  29. NordicWonder

    NordicWonder
    Expand Collapse
    Smash Rookie

    Joined:
    Jun 19, 2015
    Messages:
    4
    Does the UI of 4.07++ look like 4.06 for anyone else. Had 4.07+ and that looked different and updated. Wondering if this means I screwed up somewhere. I'm sure it's the right file etc and Nintendont lists it at 4.07 but the ui and css says 4.06. Weird.
     
  30. Sticksandstones_32

    Sticksandstones_32
    Expand Collapse
    Smash Rookie

    Joined:
    Jul 11, 2017
    Messages:
    6
    What program/app are you using to run 20XX? If you're using Nintendont, ensure that Native Control is enabled.
     
  31. Phloppo

    Phloppo
    Expand Collapse
    Smash Rookie

    Joined:
    Jul 13, 2017
    Messages:
    2
    I'm using the most recent Dolphin posted on anther's ladder, FM5.
     
  32. Sticksandstones_32

    Sticksandstones_32
    Expand Collapse
    Smash Rookie

    Joined:
    Jul 11, 2017
    Messages:
    6
    Crap, I have too little experience with Dolphin, since my computer isn't much newer than Melee. However, any other emulator that has given me this issue had a problem with its configuration somehow. Do take a look at any controller-related settings in Dolphin and look for misconfiguration, or delete your current config and start anew. Realistically, with a PC running Dolphin, there are so many possible culprits. Misconfiguration within Dolphin or the controller driver (see Control Panel), driver-related input aberrations, misconfigured wrappers such as joy2key/x360ce or use of a janky adapter, truly all sorts of possiblities. It's quite hard to say. Best advice I can give at this point is to check any settings that involve your controller or input which Dolphin recognizes, and unplug any USB/PS\2 devices you're not actively using.
     
  33. DRGN

    DRGN
    Expand Collapse
    Technowizard

    • Moderator
    • Premium
    Joined:
    Aug 20, 2005
    Messages:
    1,909
    Location:
    Sacramento County (916), CA
    Make sure you don't have any Gecko Codes enabled in Dolphin (see here for how to check).

    It sounds like you don't have the most recent version. You might try the latest downloads in the OP. The xdelta method found there uses hashes to verify your iso was built correctly.
     
  34. NordicWonder

    NordicWonder
    Expand Collapse
    Smash Rookie

    Joined:
    Jun 19, 2015
    Messages:
    4
    nope. 4.07++
     
    #7194 NordicWonder, Jul 18, 2017 at 4:19 AM
    Last edited: Jul 18, 2017 at 4:25 AM
  35. Charmilio

    Charmilio
    Expand Collapse
    Smash Apprentice

    Joined:
    Nov 27, 2013
    Messages:
    89
    yo my boy @Achilles1515 mad shouts to 4.07, but wanted to let you know that the FAQ lost its hyperlinks (assuming it had them to begin with). Thought you might like to know and refresh that so ppl can get their questions frequently answered.

    [​IMG]

    edit: also can't hit that mf paypal or discord buttons.
     
    #7195 Charmilio, Jul 19, 2017 at 5:10 PM
    Last edited: Jul 19, 2017 at 5:58 PM
  36. TyroKith

    TyroKith
    Expand Collapse
    Smash Rookie

    Joined:
    Feb 27, 2017
    Messages:
    19
    Location:
    Charlotte, NC
    Do I need to be in develop mode to enable the fixed camera point of view? I want to practice my movement solo but the one-player camera is trash.
     
  37. Sticksandstones_32

    Sticksandstones_32
    Expand Collapse
    Smash Rookie

    Joined:
    Jul 11, 2017
    Messages:
    6
    Yes, pause the game and D-Pad Right to cycle and enable Develop toggles. This also allows you to quickly disable it again.

    X+Left with Develop Mode enabled cycles between Normal, Develop, Zoom, and Fixed camera modes.
     
    #7197 Sticksandstones_32, Jul 21, 2017 at 5:51 PM
    Last edited by a moderator: Jul 21, 2017 at 8:01 PM

Share This Page

Users Viewing Thread (Users: 1, Guests: 1)

  1. CalvinHedgewolf13
We know you don't like ads
Why not buy Premium?