1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Welcome to Smashboards, the world's largest Super Smash Brothers community! Over 225,000 Smash Bros. fans from around the world have come to discuss these great games in over 19 million posts!

    You are currently viewing our boards as a visitor. Click here to sign up right now and start on your path in the Smash community!

  3. Get the Smash Controller on sale this holiday for $26.99 on Amazon! Get the Smash GameCube Controller now!

  4. Use the Smashboards Store to get awesome Smash stuff and support the site, like a Nintendo Controller or the Wii U - Gamecube adaptor ! Check out the inventory in our store and support Smashboards with your purchase today!

The 20XX Melee Training Hack Pack (v4.05 UPDATE! 3/17/16)

Discussion in 'Melee Workshop' started by Achilles1515, Mar 29, 2014.

  1. BoneR96

    BoneR96
    Expand Collapse
    Smash Rookie

    Joined:
    Jan 18, 2017
    Messages:
    2
    Was using cfg for your 4.00 04 build because Nintendont didn't like it, now it's the other way around, so my guess its the USB loader causing it. I turned on native control cuz it was off, and changed the effect by having the shield light shielding, and a digital press giving a full shield. Went into the live inputs and messed around with resetting the controller and trigger position, and on the second try with the trigger all the way down until digital press, it worked. I don't know if I will have to calibrate it this way on reset, but thank you anyhow!
     
  2. Inatos

    Inatos
    Expand Collapse
    Smash Rookie

    Joined:
    May 29, 2015
    Messages:
    13
    @Achilles1515 thank you for the very detailed response. This will be fun :D
     
    Achilles1515 likes this.
  3. EmperorReinhard

    EmperorReinhard
    Expand Collapse
    Smash Rookie

    Joined:
    Jan 10, 2017
    Messages:
    2
    Location:
    The Flagship Brünhild
    Consider adding a PIN/password feature to the debug menu? Who knows, maybe a TO might want to set up a small, friendly tourney with the hacked maps. Quite a handful of them have the potential to be really fun to play on.
     
  4. KegMaster7000x

    KegMaster7000x
    Expand Collapse
    Smash Rookie

    Joined:
    Jan 29, 2016
    Messages:
    5

    I tried to get sheik to DI falcon's downthrow to avoid the chaingrabs.
    I did what you said, he DI's slightly out every time but the sheik doesnt DI it away enough to be able to avoid the regrab.

    When it's at default settings, it does the correct away DI sometimes to avoid regrab. I want to be able to replicate that furthest DI.

    Is there anything else I should be trying?
     
  5. Achilles1515

    Achilles1515
    Expand Collapse
    Moderator

    • Moderator
    • Premium
    Joined:
    Jun 18, 2007
    Messages:
    3,173
    Location:
    Cincinnati / Columbus OH
    Try reversing the custom inward di chance to 100. I think I messed up a branch in the code for this feature.

    Debug Menu --> Extras --> Lock Debug Menu

    Yes, it is coming. Slowly but surely.
     
    #6805 Achilles1515, Jan 26, 2017
    Last edited: Jan 26, 2017
    pipedreams, V_D_X, Ray_Rages and 2 others like this.
  6. L3MAITR3

    L3MAITR3
    Expand Collapse
    Smash Rookie

    Joined:
    Jan 26, 2017
    Messages:
    1
    Im stuck trying to rebuild the iso and I've read the readme file.
    For Mac or Linux:
    Move your ISO into this folder, and run these commands in Terminal:

    cd /to/the/directory/with/your/iso/and/script
    chmod a+rx script_file.sh
    ./script_file.sh ssbm_1.02.iso

    Could someone explain to me what the second command in the terminal should look like? In other words what is the script_file.sh?
     
  7. upsidedownportal

    upsidedownportal
    Expand Collapse
    Smash Rookie

    Joined:
    Dec 14, 2014
    Messages:
    13
    Location:
    Calgary, Alberta, Canada
    How would I go about making the intro video show instead of booting straight into the CSS?
     
  8. Watt

    Watt
    Expand Collapse
    Smash Rookie

    Joined:
    Apr 3, 2016
    Messages:
    7
    Hey, Achilles. Thanks again for all that you do for us.

    I was just wondering if you intend to add wobbling Iceclimber and wall of pain Jigglypuff AI in the next update?

    I know you said the AI from 4.05 was just "phase one" Was just curious if you had specific goals for the AI for the next patch.

    You rock.


     
    BlayzeEmAll likes this.
  9. ManofDapper

    ManofDapper
    Expand Collapse
    Smash Rookie

    Joined:
    Sep 10, 2015
    Messages:
    18
    Location:
    California
    Okay, I must be dumb. How do I upgrade to the new 20XX (4.05) from the last version (Beta 04) without losing all of the stage and character skins I have added in the meantime?
     
    NS23 likes this.
  10. DraGon72097

    DraGon72097
    Expand Collapse
    Smash Rookie

    Joined:
    Oct 25, 2016
    Messages:
    17
    Extract the files of the stages and skins you replaced, and add them to the new root folder. You may have to rename some file names, for example, GrNLa.dat > GrNLa.0at, or PlCaRe.usd > PlCaRr.usd. Then rebuild the ISO using GCR, or some equivalent tool.

    Edit: The examples I gave are just that, examples, I'm not sure if you HAVE to rename PlCaRe.usd to PlCaRr.usd.
     
    #6810 DraGon72097, Jan 27, 2017
    Last edited: Jan 27, 2017
  11. UigiPercent

    UigiPercent
    Expand Collapse
    Smash Rookie

    Joined:
    Jan 28, 2017
    Messages:
    1
    Hello!

    I'm currently running 20xx 4.05 on my mac with dolphin 5.0, and for the first couple of days the pack worked great, but now when I try to access the hacked stages it doesn't load them and directs me to the single player stages. I have tried re-downloading dolphin and re-building the iso but nothing seems to work, is there a solution for this?
     
  12. Parks

    Parks
    Expand Collapse
    Smash Cadet

    Joined:
    Feb 21, 2016
    Messages:
    37
    I own the Melee Disk and i play on Wii, what method should i use for this. (my wii is hacked.)
     
  13. Akli LT

    Akli LT
    Expand Collapse
    Smash Rookie

    Joined:
    Oct 29, 2015
    Messages:
    13
    Is it just me or are some hacked stages not present in 4.05. Smashvile is missing also skyrule, custom bf, no lava brinstar and legal great bay. i used the xdalta patch. am i doing something wrong?
     
    #6813 Akli LT, Jan 29, 2017
    Last edited: Jan 29, 2017
  14. PrinceJohn

    PrinceJohn
    Expand Collapse
    Smash Apprentice

    Joined:
    Nov 1, 2014
    Messages:
    143
    Just download, rebuild, and play using either Dios Mios or Nintendont, you don't need any other files.
     
  15. DraGon72097

    DraGon72097
    Expand Collapse
    Smash Rookie

    Joined:
    Oct 25, 2016
    Messages:
    17
    Try using the GCR method and see if that works.
     
  16. SPAWN

    SPAWN
    Expand Collapse
    Smash Master

    Joined:
    Oct 8, 2005
    Messages:
    3,121
    Location:
    CT
    Is there any way to get characters to change colors when in shieldstun or hitstun in 20xx? I know there was a code for the shieldstun for dolphin made a while ago, just curious if that got implemented any more.
     
  17. PrinceJohn

    PrinceJohn
    Expand Collapse
    Smash Apprentice

    Joined:
    Nov 1, 2014
    Messages:
    143
    Isn't there an option for that in the Debug Menu color overlays?
     
    Acryte likes this.
  18. SPAWN

    SPAWN
    Expand Collapse
    Smash Master

    Joined:
    Oct 8, 2005
    Messages:
    3,121
    Location:
    CT
    Just got the latest version of 20XX. I see there are color overlays for hitlag and hitstun. I couldn't find anything for shieldstun though unless it's one of the action states I overlooked.
     
  19. Jonas

    Jonas
    Expand Collapse
    Smash Champion

    Joined:
    Aug 21, 2008
    Messages:
    2,401
    Location:
    Aarhus, Denmark, Europe
    Shield stun is called GUARDSETOFF,

    Btw will it be possible in the future to add a function where the CPU spams an aerial, similar to the action spam that is already in 3.02? Since it's more common to space with aerials that ground normals it would be nice with a way to get a feel for the spacing of certain attacks.
     
  20. V_D_X

    V_D_X
    Expand Collapse
    Smash Cadet

    Joined:
    May 16, 2015
    Messages:
    25
    On the topic of CPU spam, it'd be pretty useful if you could have random-length pauses between the moves so you could practice reacting to stuff.
     
  21. Krusteaz

    Krusteaz
    Expand Collapse
    Smash Cadet

    Joined:
    Dec 2, 2015
    Messages:
    59
    Location:
    Yoshi's Story
    I finally got around to changing my game banner and now Dolphin has the 20XX name when I pick it but also (Disc 47). What's going on here and how can I fix it 90f80dde24688465ff485c3aaa5e21d0.png

    This is what it looks like. I've even gone into a Hex Editor and used GCRebuiler and the name looks fine, this is really weird
     
  22. Joakim

    Joakim
    Expand Collapse
    Smash Apprentice

    Joined:
    Feb 11, 2014
    Messages:
    80
    Does Melee Code Manager clash with the hackpacks? I tried adding the disable whispy winds + apples and then the "disable falling bricks" code but they both break the ISO.
    It was on a 3.02 ISO.


    EDIT: I also used a custom Green Greens. So I guess that might have something to do with it? It removes the blocks, and moves the outer platforms in, but it keeps the tree.

    EDIT2: Nevermind. Think I figured it out. lol
     
    #6822 Joakim, Jan 31, 2017
    Last edited: Jan 31, 2017
  23. Shadow

    Shadow
    Expand Collapse
    Smash Cadet

    Joined:
    Oct 8, 2010
    Messages:
    41
    this is cool I had some suggestions though

    could you add the ability to spawn between stock handicap / damage handicap / buff handicap in the melee options menu?
    could you update the debug menu so that it looks like melee?
     
  24. Acryte

    Acryte
    Expand Collapse
    Smash Ace

    Joined:
    Mar 30, 2005
    Messages:
    925
    That's strange try using GCRebuilder to change the name of the Creator and short and long names etc... It will be on the left side.
     
  25. Krusteaz

    Krusteaz
    Expand Collapse
    Smash Cadet

    Joined:
    Dec 2, 2015
    Messages:
    59
    Location:
    Yoshi's Story
    Yea yea that's what I was thinking when I first checked it out. The only strange thing I could find was the Game ID c3f8a73d68ccc90d47d0be0de0c4747d.png For every other game it's 0x00 but not for my 20XX? I'm not sure if the banner did this or maybe 20XX has always been like this and if it has been then I honestly have no idea what could be going on.
     
  26. DRGN

    DRGN
    Expand Collapse
    Technowizard

    • Moderator
    • Premium
    Joined:
    Aug 20, 2005
    Messages:
    1,846
    Location:
    Sacramento County (916), CA
    Game ID should always be at 00 in boot.bin, or the disc as a whole. Idk what GCR is reading to get that value. Also, It's not associated with the banner file. As for the "Disc 47", You must have wrote into the disc count value at some point (@ 0x6 in boot.bin, or the disc as a whole). You could just grab a new boot.bin file from another build to fix all of this.
     
    Krusteaz likes this.
  27. Krusteaz

    Krusteaz
    Expand Collapse
    Smash Cadet

    Joined:
    Dec 2, 2015
    Messages:
    59
    Location:
    Yoshi's Story
    Ah ha! This worked! Thanks so much, in order to get the Disc 47 thing out of the way I ended up having to use a bi2.bin from an unmodified 4.05. Strange bc the only hex I touched on the ISO directly was when I changed the Game ID to GALE$$... Confusing stuff. Also to other people who have a similar problem. When you're done updating your game title, banner, etc. any info that Dolphin displays, you have to go into the cache and delete it for the game you updated, otherwise the changes won't show.
     
    Veggies likes this.
  28. imaginary

    imaginary
    Expand Collapse
    Smash Rookie

    Joined:
    Jun 24, 2015
    Messages:
    5
    Location:
    Guatemala
    @Achilles1515 could you provide any insight on how the insta shield grab feature was implemented?

    A while ago I noticed it doesn't grab frame perfectly but never really bothered to test by how much. Today I finally decided to test it out and was met with inconsistent results. Sometimes the CPU *does* grab frame perfectly, other times however, they can be as late as *4* frames. This was of course tested on 3.02 as 4.0x versions don't have those features yet.
     
  29. Stormghetti

    Stormghetti
    Expand Collapse
    Smash Journeyman

    Joined:
    Aug 23, 2015
    Messages:
    209
    Location:
    Andalucía, Spain
    3DS FC:
    0963-3997-9017
    NNID:
    Stormghetti
    Hey, that 20$$ banner looks great! I decided to make one for Link as well, so here it is:[​IMG]
     
    YanPerez97, Acryte and Krusteaz like this.
  30. CoolJulian1204

    CoolJulian1204
    Expand Collapse
    Smash Rookie

    Joined:
    Feb 9, 2017
    Messages:
    3
    How do you get to the other hacked stages like the 3 battlefields,Link Fight stage,etc when i go to the hacked stages i see it but i gpes directly next
     
  31. Achilles1515

    Achilles1515
    Expand Collapse
    Moderator

    • Moderator
    • Premium
    Joined:
    Jun 18, 2007
    Messages:
    3,173
    Location:
    Cincinnati / Columbus OH
    I talk about it a little here, but that was from a long time ago and I'm not sure how accurate it is. I don't feel like digging up that old code and investigating the exact reason, but it was probably a combination of an unoptimal injection point for the code and the fact that I was trying to push the button inputs into the "raw" system inputs which is not a good idea. It will be frame perfect in the next version.

    You press D-Pad Down at the Stage Select Screen. If you're using Dolphin, make sure to disable the Netplay code.
     
    imaginary likes this.
  32. Stormghetti

    Stormghetti
    Expand Collapse
    Smash Journeyman

    Joined:
    Aug 23, 2015
    Messages:
    209
    Location:
    Andalucía, Spain
    3DS FC:
    0963-3997-9017
    NNID:
    Stormghetti
    It happens to me offline as well.
     
  33. Achilles1515

    Achilles1515
    Expand Collapse
    Moderator

    • Moderator
    • Premium
    Joined:
    Jun 18, 2007
    Messages:
    3,173
    Location:
    Cincinnati / Columbus OH
    What does?
     
  34. Daniel Shin

    Daniel Shin
    Expand Collapse
    Smash Cadet

    Joined:
    Oct 21, 2015
    Messages:
    55
    Location:
    Naperville, IL
    @Achilles1515 is it possible that v2c of 20XXTE will be included in the hack pack? i saw a picture earlier in this thread about implementing mods, and was just wondering if you were waiting for the last version of 20XXTE.
     
  35. LIVERPOOP

    LIVERPOOP
    Expand Collapse
    Smash Apprentice

    Joined:
    Dec 9, 2014
    Messages:
    79
    Location:
    Australia
    3DS FC:
    0130-1906-5039
    NNID:
    MartinSkrtel37
    yo i'm installing 20XX (PAL Wii) for the first time. i've downloaded the 4.05 zip and created the ISO from there, but now at step 5B of the guide it says to download an ISO - the op says you only need 4.05, so is the ISO i just made a substitute for what you download at this step? or do i still need to dl everything? thanx for any help!

    edit: OK disregard this, i did the installation with the version the guide had. but now i'm trying to replace that ISO with the newer one but i'm getting a 'fatal error' on the Wii when i'm trying to boot it up. is it as simple as replacing the ISO file on the SD card with a newer version?

    edit 2: if you're reading this you might have a PAL Wii and were confused as I was, you have to name the new ISO game like the old one and delete the old one. the ISO has to be called game. thx kaiza
     
    #6835 LIVERPOOP, Feb 12, 2017
    Last edited: Feb 14, 2017
  36. Stormghetti

    Stormghetti
    Expand Collapse
    Smash Journeyman

    Joined:
    Aug 23, 2015
    Messages:
    209
    Location:
    Andalucía, Spain
    3DS FC:
    0963-3997-9017
    NNID:
    Stormghetti
    My bad. Stages like Skyloft don't load and Skyloft loads default Hyrule Temple. I tested Multiplayer and Training Mode, and also using the patch and the hacked files to install 20XX. Nothing.
     
  37. Achilles1515

    Achilles1515
    Expand Collapse
    Moderator

    • Moderator
    • Premium
    Joined:
    Jun 18, 2007
    Messages:
    3,173
    Location:
    Cincinnati / Columbus OH
    Yeah, much of the third stage select screen was ignored for 4.05 and some stages were not hooked in, like Skyloft.
     
  38. PrinceJohn

    PrinceJohn
    Expand Collapse
    Smash Apprentice

    Joined:
    Nov 1, 2014
    Messages:
    143
    I am not 100% sure this has to do with what you are talking about, but this might solve your problem.
    https://smashboards.com/threads/stage-model-imports.419373/page-15#post-21447560
     
  39. Stormghetti

    Stormghetti
    Expand Collapse
    Smash Journeyman

    Joined:
    Aug 23, 2015
    Messages:
    209
    Location:
    Andalucía, Spain
    3DS FC:
    0963-3997-9017
    NNID:
    Stormghetti
    Ah, that explains it.

    That doesn't solve it, but it's an alternative, so thanks for this!
     
  40. oscat

    oscat
    Expand Collapse
    Smash Apprentice

    Joined:
    Apr 29, 2014
    Messages:
    167
    Location:
    So Cal
    3DS FC:
    0318-9801-6641
    NNID:
    drlnklngmars
    Thinking about uploading a modified 20XX pack, with a compilation of character and stage texture hacks from modulous, added music, and other mods. Would anyone be interested in that? I would only upload the changed files of course to use in gc rebuilder.
     
    #6840 oscat, Feb 18, 2017
    Last edited: Feb 18, 2017
    pipedreams, A4Foot1Giant and Gehis514 like this.

Share This Page

Users Viewing Thread (Users: 1, Guests: 3)

  1. Watt
We know you don't like ads
Why not buy Premium?